A szemüvegkeretek és szárak teljes egészében karbonszálas kompozitból készülnek.

A gyártási folyamat átgondoltsága és felépítése geometriai szempontból való kész alkatrészek létrehozását teszi lehetővé, utólagos forgácsoló és vágó munkafázisokat elkerülve. Így nem csak esztétikai, hanem műszaki szempontból is hiánytalan eredményt biztosítva. 
A tervezés ergonómiai, esztétikai és műszaki szempontból is, minden befolyásoló tényezőtől védve, tiszta lappal lett indítva, összefűzve az AKOBEZ elvrendszerével. Ennek megfelelően első lépésként meg kellett határoznunk az ezen rendszer alapján értelmezett tökéletes napszemüveget. Az ergonómiai elvárásokat ezután egyesítettük az esztétikai szempontokkal, majd terveztük meg a gyártástechnológiát.
Napszemüvegeink a CE gyártói megfelelőségi nyilatkozat alapján megfelelnek a 2004/42/EC, 2016/425/ EC, EN 1836:2005 + A1:2008 és EN ISO 12312-1:2013) és 1907/2006/EK szabványok és direktívák követelményeinek. Szilárdságtani vizsgálatainkat az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Karával együttműködési megállapodás keretében végezzük. Ezek mellett több száz technológiai jellegű vizsgálatot hajtottunk végre kompozit anyagokkal kapcsolatban, melyek eredményeiből eredeztettük receptúráinkat, valamint hoztuk létre a cég saját minőségbiztosítási rendszerét.


ROBUST kategóriájú szemüvegeink csuklórészei egyedülálló módon mikro golyóscsapággyal készülnek.
A tesztsorozatokat követően minőségi és működési szempontból, valamint a felhasznált anyagok és technológiák magas színvonalát figyelembe véve, döntöttünk - a ROBUST kategóriájú szemüvegeinkél - egyedülálló módon, a mikro golyóscsapágyazás mellett. A csapágyalkatrészek anyagának meghatározásakor a különböző követelményeket szem előtt tartva műanyag, üveg és kerámia lehetőségek megvizsgálása után esett a választásunk a rozsdamentes acélra. A fejlesztések egyik kritériuma volt, hogy a szemüveg ne legyen szétszerelhető, prioritások nélküli egységet alkosson.
A szénszövet rétegek leszabása után történik azok szerszámba helyezése, rétegzése, majd túlnyomással kombinált hőkezelése.
"HANDMADE IN HUNGARY" – minden termékünk összes gyártási fázisát kézzel végezzük, egészen az alkatrészek gyártásától a kész termék összeszereléséig.